Природата ни, ни лекува

Природата ни, ни лекува! От нас се иска да имаме пряка комуникация с нея.

Когато решим да прогоним болестта от организма си с приемане на малки количества храна и постепенно се въздържаме от същата, това позволява на имунната система и всички телесни течности да се задействат с пълна мощност.

WIN_20200317_182721 (2)При гладуване, всичката енергия и ензими, които работят при храносмилането, пренасочват своите възможности да смелят болестите. Тогава нашата храносмилателна система не произвежда нови отпадъци и така, всичко натрупало се по-лесно и по-ефективно се освобождава от тялото ни.

При гладуването се случва и още нещо много важно: задейства се производството на хормона на растежа от хипофизата, която го освобождава в кръвта, а от там се движи из цялото тяло. В процеса на това пътуване, този хормон ремонтира увредените тъкани, възстановява жизнените функции и изгражда един подмладен организъм. Принципно, с напредване на възрастта хормонът на растежа значително намалява и това е една от причините на стареенето.

Важен момент при гладолечението е, че всеки човек като организъм (с психика и тяло) го приема по различен начин и реагира различно. В повечето случаи хората не успяват да издържат на тази терапия (разбираемо е като при всяка промяна) и затова препоръчвам  да се започва с пречистване на организма като се включват и плодове или плодове и зеленчуци и други храни, според състоянието към даденият момент.

В процес на гладуване, нашият организъм е в стрес. Тогава се засилва работата на жлезите с вътрешна секреция и всички системи са с повишена активност. Естествено и психиката ни се променя. Биохимията в нас е във вихъра си да ни освободи от болестта като ни пречисти, разграждайки всичко ненужно: излишни мазнини, токсини и шлаки, затлачили се в органите и пространствата между тях. Изчиства се лимфата и кръвта (променя се състава ѝ).

Когато стомахът и червата ни се задръстят, кръвта и енергията застояват. При пречистване на червата, премахваме първоизточника на отровите и така кръвта и енергията се обновяват по естествен път. С пречистването на червата възстановяваме тялото.

Едва ли някой се замисля в какво се превръща дебелото му черво, когато е пълно с изпражнения и слуз, които стигат чак до тънките черва?!

В септична яма. – ето това.

Представихте ли си я във вашето тяло?

Неприятно е! – меко казано!

Все повече хора страдат от болести на червата.

Лимфните и кръвоносните съдове на дебелото черво се пълнят с токсините от ямата и ги пренасят до всичките му части. И така, кръвта ни все повече се зарежда с токсините – болестите, те си се разхождат в тялото ни, предизвикват възпаления, разяждане, увреждания…

Организмът задържа вода! Напълняваме и се разболяваме.

Запекът ни следва ден след ден и с помощта на него връщаме отпадъците и токсините в кръвта.

От белите ни дробове и кожата се излъчва неприятна миризма – лошият дъх и миризливата пот (от къде ли са?).

Организмът ни складира токсините в клетките и тъканите, причинявайки претоварването му със същите и така се появяват възпаленията, изриванията и като цяло болестите.

Когато всекидневно приемаме нездравословни храни (които са навсякъде около нас и ни омайват с излъчването си), лекарства, цигари, алкохол и др., ние не спираме да се задръстваме.

Спасението е само тогава, когато спрем да ги приемаме! След това нашите клетки изхвърлят токсините обратно в лимфата и кръвообращението, после отиват в отделителните органи и следващата стъпка е: вън от тялото ни!

Тогава то е в криза: лошо му е и дори си мечтае за онази примамлива храна, която му е причинила тези болести, но се справя, защото докато не се изхвърлят токсините, няма как да се възстанови.

Време е за пречистване и изгонване на болестите!

Онлайн консултация с диетолог екотерапевт Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>