Бъдни вечер в Тарагона – 18 декември 2016г.

unnamed

survaknica1-300x200_orig“Дядо Коледа пристига в гората” – предколедни пиеси за българите в Тарагона

С две пиеси, песни, танци и рецитали ще празнуват предновогодишно нашенци в провинция Тарагона, Каталуния. Пиесата “Дядо Коледа в гората” и традиционното посрещане на Бъдни вечер ще поставят началото, за което българчетата от Неделното училище в Реус вече усилено се подогтвят.

Празненството е на 18-ти декември от 11 часа в училището. “Ще вземат участие всички деца”, разказа Илиана Дъбова, председател на асоциацията, и добави, чe ще има и коледари. Някои деца вече са коледували в България и ще допринесат за автентичността на традицията. В пиесата с горските обитатели пък малките актьори ще играят с маски. Малчуганите от подготвителната група ще изпълнят танца на снежинките. Единайсетокласниците ще изнесат кратка литературно-музикална програма с новогодишни стихове и песни.

Празненството ще завърши с викторина с награди и сладка почерпка. По този повод от асоциацията споделиха още, че отдавна замислят издаването на електронна книга с познати и с оригинални нашенски рецепти.

img-20161115-wa0000От Тарагона предаде кореспондентката ни:

Росица ВАСИЛЕВА

“Изкуство в раница с Росица Василева”

https://www.facebook.com/izkustvo.v.ranica/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>