Президентът на Мадрид подаде оставка заради обвинения в кражба на кремове

20180425181211-Image_6833291_126По-рано се появиха твърдения за фалшифициране на дипломата й за висше образование

Шумен скандал с местната власт и в Испания. Президентът на регион Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка заради обвинения в кражба от магазин. На кадри, заснети преди няколко години, се вижда как 53-годишната Кристина Сифуентест краде от магазин кремове за лице.

„На видеото е заснета неволна грешка. Пазарувах в супермаркет и взех по грешка и неволно, без да осъзнавам, продукти на стойност 40 евро. На изхода ми казаха това и платих на място. Нямаше други последици, но записът, който излиза точно сега е края на кампания срещу мен”, заяви тя.

Това, обаче, не е първата атака срещу Сифуентес. Преди седмици се появиха и твърдения, че два от подписите в дипломата й за висше образование са фалшиви.

„Като резултат от днешните публикации, реших да подам оставка като президент на автономния регион Мадрид”, обяви Сифуентес.

Оставката на Кристина Сифуентес е удар срещу премиера Мариано Рахой, чиято партия е преследвана от серия корупционни скандали. С оттеглянето си от поста тя избегна вот на недоверие, чрез който Мадрид можеше да попадне под управлението на социалистите.

Нова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>