Почина един от знаковите политици на Испания

1248163326_post-1209758361Карме Чакон, първата жена министър на отбраната на Испания, е починала на 47-годишна възраст в Мадрид, съобщава вестник El Mundo, цитиран от БГНЕС.

Тялото на бивш министър на отбраната е намерено в дома ѝ в Мадрид късно снощи. Роднини на Чакон, които от дълго време не могли да се свържат с нея, извикали полиция, бърза помощ и пожарна.

Според предварителната версия, става въпрос за естествена смърт. Следва да се отбележи, че Чакон е имала сериозни проблеми със сърцето.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ИСТОРИЯ НА ЖЕНАТА, ЖИВЯЛА ТРИ ВЕКА От 2000 г. до края на 2007 г. Карме Чакон беше депутат в долната камара на испанския парламент от Социалистическата партия. В резултат на реорганизация на правителството пое поста на министър на жилищното строителство. Година по-късно, през 2008 г., оглави Министерството на отбраната на Испания. Тя подаде оставка през декември 2011 г., а през 2013 г., по лични причини, прекрати и депутатските си пълномощия.

РЕДАКТОР: ИВАЙЛО АЧЕВ

© Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>