Адриан Андреев започва срещу испанец на Младежките олимпийски игри

91896db77b8919fa3c3a2970224a4927Адриан Андреев ще играе срещу Карлос Лопес Монтагуд от Испания в първия кръг на турнира по тенис на Младежките олимпийски игри в Аржентина. Надпреварата започва утре и ще продължи до 16 октомври в Буенос Айрес.

Благодарение на отличното представяне на най-добрия състезател по тенис при юношите до 18 години и мястото му в световната ранглиста Андреев получи право да участва на Младежката олимпиада.

Андреев е поставен под номер 6 в схемата при юношите. Испанецът е на 18 години и заема 23-то място в световната ранглиста за юноши.

В турнира на двойки при юношите Адриан ще си партнира с Ринки Хиджиката от Австралия. В първия кръг Андееев и Хиджиката ще играят срещу Филип Хенинг от Южна Африка и Делмас Нтча от Бенин.

При смесените двойки Адриан ще играе в тандем с Виктория Дема от Украйна. Андреев и Дема ще играят на старта срещу двойката от Швейцария Лулу Сун и Деймиън Венгер.

Наставник на Андреев е Ивайло Трайков – дългогодишен състезател по тенис, стигнал до номер 211 в световната ранглиста. Трайков е играещ капитан на отбора на България за Купа “Дейвис” за периода 2006-2007. /БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>