Dow Jones: Испанските цени на жилищата продължават да се понижават през второто тримесечие

Испанският жилищен пазар продължи да отслабва през второто тримесечие, като цените са се понижили с 8.3% на годишна база, показа днес правителствен доклад.
В сравнение с първото тримесечие, испанските цени на жилищата са паднали с 2.5%, като средната цена на квадратен метър през първото тримесечие се установи на 1 606.4 EUR (1 967.52 $), заяви министерството на благоустройството.
Испания страда от продължителна икономическа рецесия, която беше ускорена в голяма степен от балон на пазара на жилищата и кредитите, който започна да се образува преди четири години. Банките на страната останаха обременени с милиарди в лоши заеми за недвижими имоти, а страната беше принудена да потърси спасителна помощ за сектора от Европейския съюз.
Тримесечният доклад на министерството се счита за водещ индикатор на внимателно следения доклад за цените на домовете от испанския национален статистически институт, който се очаква на 14-и август./dir.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>