ЧОВЕКЪТ Е НЕВЕРОЯТНО ТВОРЕНИE

581290_2962057057995_125859316_n

( Част от първа част )

Знаете ли, че във всеки един момент от живота ни, имаме  на разположение това, което желаем?

Ние сме уникално творение! Не сме само тяло, а и душа. Тялото е най-грубата форма. Основата му е дух – чист и божествен. А, този дух е “ скрит “ и ние с развитието си го откриваме…

Това е нашата същност! Физическото тяло е това, което най-добре осъзнаваме, защото го усещаме.

То е най-грубата форма на човека, но това не означава, че не трябва да сме деликатни с него. Тази форма на тялото, ни дава възможност да се усъвършенстваме.

С помощта на физическото  тяло, ние извисяваме духа си! Това тяло е свещенно място, защото в него има дух, който ни води в развитието. Слушайки ума, тялото полага грижите за себе си.

Съставено е от клетки и всяка една си има своя живот, който контролира действията?. Животът на клетките е част от интелегентния ум с определена степен на развитие, за да могат да изпълняват работата си както трябва. Те могат перфектно да се приспособяват към определената си работа.

Пример:

Интелигентен е начина, по който клетките отделят от кръвта хранителните вещества и изхвърлят непотребното.

Процесът на смилане доказва интелегентността им поотделно и в група.

Натрупването на клетки, където те са най-потребни ( например да излекуват рани ), доказва, че във всеки атом има живот и той е независим.

Атомите могат да се обединяват в групи ( както хората ) за определена работа. И така, групата проявява групова интелегентност. От своя страна, групите се обединяват и образуват по-сложни телa.

А, когато дойде края за физическото тяло, клетките се отделят и разпръскват, т.е. започнало е да се разлага. Животът на атома е една безкрайна и постоянна промяна…

Апел: Нека да се учим от атомите и тяхната мъдрост да ни помогне да се съхраним за дълго в здраво тяло и дух, който да развиваме! Да започнем от физическото тяло!

Много от болестите като диабет, рак и т.н. се причиняват от претоварване на тялото с отрови и кисели отпадъци, които отравят тъканите и ги превръщат в благоприятна среда среда за развитието на микроорганизми.

Докато се разлагат тъканите, киселите отпадъци увреждат органите и жлезите, разяждат ставите и артериите, изтощават нервната система, потискат имунните реакции и други жизнени функции.

И, това състояние на отравяне на тъканите почти винаги е предизвикано от нас самите и не може с никакви лекарства или други  бързи  методи за да се премахне.

Единственият начин е самопречистването, а единственият човек, който може да го направи, това сме ние. Всеки трябва да си почиства мръсотията, която е натрупал… Природата ни е поставила целенасочено в по-неизгодно положение от животните.

Дали има друго същество, освен човека, което упорито да се опитва да прекъсне естествените си връзки с природата?

С течение на годините сме възприели вредни навици, които са пречка да мислим нормално.

Инстинктите ни са отчасти потиснати, защото се доверяваме на разни манипулации ( рекламата, например ). Това, което предлагам, не е поредната реклама! Това е зов към нашия разум!

И, ако желаем да живеем в добро здраве и форма – да се храним, пием и веселим, и да работим, и да се развиваме, е нужно да се пречистим.

Искаме ли да намерим ключа към съвършенството, който се крие вътре в нас?

Хайде да почистим замърсения си организъм! Дебелото ни черво е в лошо състояние, което изпраща в кръвта доста токсини.

Това означава, че се нарушава и работата на черния дроб, който като филтър на организма не може да пречисти както трябва кръвта.

Означава също, че и бъбреците не могат да си вършат добре работата, които също очистват кръвта.

Така се нарушава нервната система, която управлява вътрешните органи, и се предизвикват инфекции в различни участъци на организма ( най-често в устната кухина, зъбите и носоглътката ).

Тези инфекциии преминават в кръвта и се разнасят в организма.

А, основната работа на кръвта е да пренася хранителни вещества и кислород към клетките; да изнася въглеродния двуокис и другите отпадни продукти, а също да унищожава чуждите микроорганизми, които проникват в тялото.

Ако, си представим как всички мръсотии и инфекции се разхождат в организма ни и заедно с хранителните вещества проникват в клетките?…

Дали можем да сме здрави при това положение?

 

!!!  ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО!…

 

Статията подготви: Диетолог Екотерапевт – Теодосия Станева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>