Членове на испански профсъюз ограбили супермаркет и раздали храната на бедните

Членове на испански профсъюз ограбили супермаркет и раздали храната на бедните. В акцията участвал и… кмет.
Полицейска проверка установила, че акцията е била организирана от членове на Синдиката на андалузките работници, които ограбили не един, а няколко супермаркети в градовете Екия и Аркос де ла Фронтера, желаейки по този начин директно да участват в намаляване на неравенството в страната, пише “Офф.нет“.
След това откраднатите продуктбили раздавани безплатно на гражданите в онези части на Испания, които са с най-висока безработица. Учудващо е, че в “акцията на справедливост“ участвал дори и кмет на градчето Мариналеда.
Случаят придоби голяма известност и това принуди испанския министър на вътрешните работи да нареди арестуването на абсолютно всички участници в акцията. Не така мисли обаче лидера на синдикалистите Диего Канамеро, който обяви, че техния “подвиг“ заслужава да бъде разгласен, тъй като успели да изпълнят всичко по мирен начин.
Според мнозина властите в Испания са изпаднали в безизходица и не знаят как да се справят с разпространението на бедността в страната. Цифрите показват, че в момента безработицата е на същото ниво, каквото е било в годините, непосредствено след падането на авторитарния режим на генерал Франко през 1977 г. Стига се и до куриози. В някои градове, властите започнаха да запечатват контейнерите, в които се изхвърля храна с изтекъл срок на годност, тъй като все повече бедни хора си взимат храна от там, пренебрегвайки опасността за здравето им. /dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>