Цените на жилищата в Испания може да не се възстановят 15 години

índice

Експерти се опасяват, че цените може да паднат с още 50 на сто.

Цените на жилищата в Испания биха могли да паднат с още 50% и да не се възстановят през следващите 15 години, твърдят експерти, цитирани от испанското онлайн издание на английски език The Olive Press.

В момента на пазара на имоти в страната има 800 хил. стари жилища, като други 300 хил. са под възбрана, а още 15 хил. са в процес на налагане на възбрана.

Освен това има и 700 хил. нови завършени жилища, които не са на пазара, както и още 250 хил., които все още са в строеж.

“Пазарът е съкрушен”, коментира Фернандо Родригез де Акуна, вицепрезидент на испанската икономическа консултантска компания RR de Acuna & Asociados.

“На места като провинция Кастейон близо до Валенсия, където свръхзастрояването достига върхови нива, банките не финансират нищо и има голяма вероятност тези имоти никога да не бъдат продадени. Те ще трябва да бъдат разрушени”, допълва той.

“Банките предлагат огромни отстъпки, а няма никакви кандидати. Цените в Марбея вече са паднали с 50% и продължават да вървят надолу”, обяснява експертът. /investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>