Цветанов: Собственикът и капитанът на кораба са знаели за кокаина


Собственикът и капитанът на българския кораб “Свети Николай”, който беше задържан край Испания натоварен с 3 тона кокаин, са знаели за наркотрафика. Това обяви в интервю за Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

На 15 август на борда на кораба “Свети Николай” край Испания бяха арестувани общо 31 души, сред които 22-ма българи.

Според Цветанов няма начин капитанът на кораба да не е знаел за товара му. Няма човек, който да се задържа за подобен вид дейност и да казва, че е виновен, коментира министърът и по повод на това, че управителят на корабната компания Дойчин Дойчев, който също беше задържан за случая, твърди, че е невинен.

Тримата задържани в България са основните, които са набирали екипажа и са били съпричастни към това, което ще се осъществява на кораба, уточни Цветанов. Той обаче отказа да даде подробности за ролята на всеки един в престъпната група и заяви, че това ще се докаже в хода на разследването. Министърът уточни, че единият от задържаните в България, който вече е освободен – Христо, е човек, познавал много моряци и капитани, и е бил използван от основния организатор по набирането на екипажа Руслан, който все още е в ареста. За въпросния Руслан Цветанов обясни, че е живеел доста охолно.

Цветанов уточни още, че собственикът на плавателният съд Дойчин Дойчев е имал в миналото доста проблеми с други свои кораби и даде за пример потъналия “Ванеса”, за който имало подозрения, че е умишлено потопен, за да се прикрие факта, че на борда му е имало наркотици. Друг от корабите му – “Елена”, пък бил задържан с контрабандни цигари.

Българските власти правят всичко необходимо по случая, но все още е рано да говорим за невинност виновност по случая, обясни Цветанов във връзка с хипотезите, че много от задържаните моряци може да не са знаели за какъв товар се превозва на кораба.
dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>