Цветанов прогнозира нови арести в България заради кокаиновата афера

По-важно е да се стигне до тези, които наеха екипажа на кораба “Св. Николай”, смята вицепремиерът.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов не изключва на определен етап да има и арестувани в България по случая със задържания кокаин в Испания. Това обаче може да стане едва когато има достатъчно доказателства да се издадат европейски заповеди за задържането им и предаването им в Испания, за да бъдат съдени. 

Министърът не изключи възможността, разследването да достигне и до хора от високите етажи на престъпността у нас, които да бъдат задържани.

Малко хора от екипажа на кораба “Св. Николай” са знаели, че се превозват 3 тона кокаин, смята Цветанов.

Това, което имаме като информация до момента е, че малка част от екипажа, който е бил ангажиран с прекарването на този кокаин, са знаели и за това има безспорни доказателства, които обсъдихме с колегите от Испания, посочи министърът.

По думите му, за него е по-важно да се стигне до тези, които са наели екипажа, които са имали отношение към плавателния съд. Той смята, че е “крайно време да се стига до високо” и отбеляза, че това е целта на съвместното разследване с испанските им колеги.

Полагаме максимални усилия – с обмяна на информация между българските и испанските служби, с колегите от Великобритания и Франция, за да можем действително да наредим целия пъзел и да хванем най-високите нива по организацията на този огромен товар.

Не всички моряци са свързани с тези огромни количества кокаин и точно това е целта в това разследване и общите усилия, които полагаме всичките, добави министърът на вътрешните работи.

Задържаните в Испания български моряци на първо място трябва сами да си помогнат, смята Цветанов.

btvnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>