Хотели в Испания се насочват към „само за възрастни“

Край рецепцията на хотела не вилнеят деца, в ресторанта няма бебешки столчета край масите, а от басейна не се разнасят викове. В хотелите “само за възрастни” просто цари спокойствие, пише ДПА.

Хотелиерите в Испания, както и в други страни, са открили една пазарна ниша – нощувки само за възрастни. Офертите са насочени към двойки и необвързани гости, които искат да прекарат няколко дни в пълно спокойствие и да не бъдат смущавани от деца, вдигащи шум.

На Майорка, Канарските острови и на Коста дел Сол, както и в други туристически дестинации в Испания, хотели окачват табели „само за възрастни“.

Тенденцията се наложи едва преди няколко години и се разпространи сравнително незабелязано. Управители на хотелите не продават концепцията гръмогласно, а по-скоро предпазливо и сдържано, тъй като не искат да си навлекат обвинението, че имат враждебно отношение към децата.

В тези хотели няма да видите надписи “Децата трябва да останат навън”. Фактът, че желани гости са само възрастните, се посочва с дискретни намеци. В туристическите брошури и на
интернет страниците има забележка “само за възрастни” с допълнителна бележка “+14″, “+16″ или “+18″, която сочи възрастовата граница.

Сред общо близо 16 000-те испански хотела тези, които са “само за възрастни” са сравнително малък дял и почти всичките са от горния клас на 4- и 5-звездните хотели.

Засега в Испания има сравнително малко протести срещу изключването на децата.

Тези хотели не забраняват достъпа на деца, просто нямат удобства за малките гости – не предлагат бебешки легла, детски столчета и мини-дискотеки. Вместо това примамват клиенти с воден масаж, голф или романтични вечери.

“В този бизнес става дума за създаване на особена атмосфера. Едно крещящо дете в ресторанта може да съсипе удоволствието на другите гости”, посочва професор по туризъм.

(БТА)
 

По статията работи: Андрей Любенов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>