Филм с Китодар Тодоров и Дарин Ангелов ще бъде представен на фестивал в Испания

zx450y250_2243502Българският късометражен филм “Стерео любов” (Stereo Love) на Мартин Илиев ще бъде представен на фестивали в САЩ, Испания и Румъния, съобщи профилът на продукцията във Facebook.

Заснетата за една нощ през август драма с участието на Китодар Тодоров, носителя на “Аскеер” Дарин Ангелов и играещата на сцената в “Сфумато” млада актриса Василена Гецкова ще бъде прожектиран през март на провеждащия се в Минесота Speechless Film Festival, в Румъния на Cluj Shorts International Short Film Festival, където е официалната селекция от 52 заглавия, избрани между над 600, и на фестивала в Лансароте, където също ще се състезава за награда.

И трите кинофорума са изцяло посветени на късометражното кино. Междувременно “Стерео любов” попадна в селекцията за наградите за къс филм “Джеймсън” в рамките на “София филм фест”. Той ще се бори за отличието заедно със заглавия като “Казабланка”, първи и последен филм на вече покойния художник Кольо Карамфилов, вече наградения от “Филмини” Клермон-Феран и направил премиера в Локарно “Чест” на Павел Веснаков и “Мостът” на предимно известната като актриса Яна Титова.

9-минутният филм е пореден късометражен проект за Мартин Илиев, режисьор на клиповете на “Остава” “Един момент (комбинирай се с мен)” и “Лека нощ”, в който участва звездата на “Под прикритие” Мариан Вълев, както и на краткия документален Look at The Egg, продуциран от братята и творческо дуо Виктор и Борислав Чучкови.

Пред “Дневник” Илиев описа новия си филм, продуциран от Мария Методиева, като “сериозна история, но разказана през призмата на абсурда, на хумора…”.

Първият откъс от “Стерео любов”, чиято премиерна дата за България все още не е ясна, е вече онлайн. /Дневик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>