Фалшиви обяви за работа в чужбина ужилиха стотици, измамникът е заловен

Арестуван е 30-годишен перничанин, измамил стотици с фалшиви обяви за работа, съобщава bTV.

Негови жертви са безработни семейства и майки с малки деца от цяла България.

Притисната от безизходица и немотия, една от жените, попаднали в капана, търси работа в чужбина. Живее в малко градче край София и държи да е анонимна. Попада на атрактивна обява, която предлага трудов договор и добра заплата за работа в чужбина.

„Трябваше да внеса 85 лева в банката, някаква такса там, тяхна си. Отидох, внесох парите. Казаха ми, че до 3 работни дни ще ми бъде доставен билетът и ще се разберем дали ще минат оттук да ме вземат или ще трябва да отида до София да ми вземат парите. Така и не дойде никой”, разказва жената.

Тя разбира, че е измамена и е загубила парите, когато любезната дама, която предлага работа, спира да си вдига телефона.

Жертва на същата схема са стотици хора, които в търсене на работа, попадат в капана на убедителен мошеник от Перник. Обявите му в интернет са или за надомна работа, за която иска по 20 лева от всеки, или за работа в чужбина, за която търси по 85 лева.

Перничанинът е контактувал с жертвите си само по телефона и бил толкова убедителен, че те му превеждали по банков път парите предварително. От полицията издирват жертвите и ги призовават да се обадят в най-близкото районно управление и да подадат жалби. /trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>