Трети бивш ковчежник на партията на Рахой беше замесен в корупционен скандал

images

Трети бивш ковчежник на управляващата Народна партия в Испания беше обвинен в пране на пари, предаде “Ройтерс”.

Съдия-следователят от върховния съд Пабло Рус заяви, че ще разпита Анхел Санчис на 10 април по обвинения, че е помогнал на бившия ковчежник на партията, Луис Барсенас, да укрие 38 милиона евро в швейцарски банкови сметки.

Барсенас вече беше обвинен, че е използвал позицията си, за да взима подкупи и да укрива данъци, използвайки сметки в Швейцария и пране на пари чрез петролни компании.

Испанският ежедневник “Ел Паис” публикува счетоводни документи, които според изданието са били държани от Барсенас между 1990 и 2009 г. и показват, че партията е е прехвърляла средства от бизнес дарители към премиера Мариано Рахой и други партийни лидери.

Барсенас отрече обвиненията срещу него и сега съди Народната партия за несправедливо уволнение. Рахой също отрече да е замесен в незаконните дейности. Този месец и друг бивш ковчежник на партията беше обвинен във връзка с корупционния скандал. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>