Среща на трите Български асоциации в Малага

imagesДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ!

Дирекционния съвет на Асоциация “Малага-България-2010″ още през януари взе решение да проведе среща с българските асоциации в Малага, но по разни причини тази среща се проведе едва вчера-16 март 2013г.

Обещахме да Ви уведомим за решенията и трябва да изпълним обещанието си:

Ние като организатори и домакини успяхме да създадем приятелска атмосфера и срещата протече според нашите очаквания-добре.

Поставихме едно добро начало, като приоритет бе темата за взаимно уважение и работа по свой начин без да се състезаваме помежду си и да си пречим.

Факт е, че липсата на уважение и неверните коментари неминуемо рефлектират върху всички и пораждат съмнение в истинността на това, което вършим в името на българската общност.

Обсъдихме въпроса за създаване на спокойна атмосфера около нас в която българите живеещи в Малага да се чувстват еднакво свободни и спокойни, за да избегнем грозните наречия “наши” и “ваши”, а за в бъдеще, когато има възможност да представяме българската култура заедно.

На срещата обсъдихме и въпроса за създаване на една обща изборна секция с цел да не се раздвояват нашите сънародници и да бъдат обхванати максимален брой гласоподаватели.

С радост мога да кажа, че вчера българската общност в гр. Малага прескочи още едно стъпало и ясно доказа, че се опитва всячески да разчупи тесните рамки на човешкото ЕГО, което в здравите си лапи стиска всеки от НАС като ни повтаря банално “ние сме по-добри”.

След като уточним подробностите около изборите ще Ви уведомим.

Oт Дирекционния съвет на Асоциация “Малага-България-2010″
гр. Малага

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>