Спасението

Цялото човечество сега е въвлечено във великата борба между Христос и Сатана относно характера на Бога, Неговия закон и властта Му над Вселената. Наблюдаван от целия Всемир, нашият свят е арена на тази велика борба. В края й Бог на любовта ще докаже Своята правота.
Грехът винаги води до смърт – до вечно самоунищожение.
Бог обаче предварително е направил план в случай, че се появи такъв проблем. Бог Син дойде на земята да понесе възмездието за злото вместо хората. Така човечеството получи нова възможност да живее вечно според първоначалното Божие намерение.
Исус Христос се пожертва за всички нас на Голготския кръст, заобиколен от полудели от злоба и омраза хора, подбудени от големия враг Сатана. Но след съботната почивка в гробницата Спасителят възкръсна и завинаги разкъса веригите на смъртта.
Когато приемем с вяра Христовия живот и жертва заради нас, Бог ни оправдава. Това означава, че ни дава опрощение и ни приема така, сякаш никога не сме съгрешавали. Обновява характера и душевността ни и ни дава сила да живеем, както Той е живял.
Спасението се постига единствено с Божията благодат чрез вяра в Исус Христос като Спасител на човечеството. Не можем да прибавим нищо повече, за да заслужим или да спечелим спасението – то е дар от Бога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>