Росен Плевнелиев назначи Константин Коджабашев за посланик на България в Кралство Испания и посланик в Княжество Андора със седалище в Мадрид

Президентът Росен Плевнелиев назначи десетима души за посланици на България, като днес указите бяха обнародвани в Държавен вестник.

Държавният глава освобождава Косьо Китипов от длъжността извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Корея и с друг указ назначава Петър Андонов за посланик там.

Пламен Шукюрлиев ще е посланикът на България в Китайската народна република, като едновременно с това ще е и посланик и за Корейската народно-демократична република.

Посланик на България в Кралство Испания и посланик в Княжество Андора със седалище в Мадрид ще бъде Константин Коджабашев.

Василий Такев посланик на България в Полша и посланик в Латвия със седалище във Варшава.

В Хелзинки като посланик във Финландия и като посланик на България в Естония със седалище в Хелзинки отива Любомир Тодоров.

Чавдар Николов става посланик на България във Федеративна република Бразилия и в Република Колумбия и посланик на България в Република Перу със седалище в Бразилия.

Той ще е и посланик на България и в Боливарска република Венесуела със седалище в Бразилия.

Христо Гуджев става посланик на България в Мексиканските съединени щати и за посланик в Република Никарагуа със седалище в Мексико.

Той ще е и посланик на България в Република Хондурас и със седалище в Мексико и в Белиз пак със седалище в Мексико.

Посланик на България в Република Аржентина и в Република Парагвай става Максим Гайтанджиев.

Той ще е и посланик на България в Източна република Уругвай със седалище в Буенос Айрес.

Румен Петров ще е посланик на България в Арабска република Египет и посланик на България в Република Судан със седалище в Кайро.

Посланик на България в Държавата Кувейт и посланик на Република България в Кралство Бахрейн със седалище в Кувейт, както и посланик на Република България в Султаната Оман със седалище в Кувейт, ще бъде Александър Борисов Олшевски.

vesti.bg


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>