Роналдо и Зидан организират традиционния мач срещу бедността в Бразилия

Десетият “Футболен мач срещу бедността” ще се проведе в Порто Алегре, Бразилия. Главните инициатори Роналдо и Зинедин Зидан ще играят на 19 декември, обявиха от Програмата за развитие на ООН (PNUD).

“Като посланици на добра воля на PNUD Роналдо и Зидан ще са капитаните на двата отбора в двубоя. Целта на мача е да мобилизира хората в борбата с бедността”, заявиха организаторите.

Роналдо добави, че тази кауза “не е игра”. Той и Зидан дадоха началото на инициативата преди десет години в Швейцария. Приходите ще бъдат дарени в Бразилия и Африка.

“Организираме този двубой, за да съберем средства. В същото време целта ни е да помогнем на хората да разберат, че проблемът е в ръцете на всички”, каза Роналдо, световен шампион с Бразилия през 1994 и 2002 г.

Зидан добави, че е развълнуван от възможността за първи път да играе в Бразилия. “Ще се радвам да играя срещу своя стар приятел в Порто Алегре”. Мачът ще бъде ръководен от бившия италиански съдия Пиерлуиджи Колина.

За първи път благотворителното събитие ще се проведе в Южна Америка. Досега домакини бяха Базел, Мадрид, Дюселдорф, Марсилия, Малага, Фес (Мароко), Лисабон, Атина и Хамбург.

dnevnik.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>