Работници грабят ала Робин Худ от магазин на “Карeфур” в Севиля

Image_2271037_407В стил Робин Худ испанци откраднаха ученически пособия от магазин на “Карфур” в Севиля, за да ги дарят на бедни деца, предаде АФП.

Случката се разигра вчера, когато 200 членове на левия Андалуски работнически съюз нахлуха в магазина и отмъкнаха тетрадки, речници, химикалки и други. Над 10 колички с пособия бяха натоварени светкавично в микробуси, които бързо отпрашиха.

Лидер на левичарския съюз е Хуан Мануел Санчес Гордильо. Той е кмет на андалуския град Мариналеда и член на регионалния парламент от компартията. Миналата година той направи подобен грабеж.

“Целта е да привлечем вниманието към тежкото положение на 2 милиона души в Андалусия и на 400 хил. семейства, които не получават помощи, а нямат работа”, се казва в съобщение на съюза.

Пособията ще бъдат за деца от бедни семейства за началото на учебната година. “Това е символичен акт за равни възможности”, декларират още от организацията.

Безработицата в Андалусия е 35,8%, което е над средната за Испания от 26,26%. Полицията в Севиля обеща да идентифицира всички участници в акцията и да ги даде на съд. /Труд.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>