Преяждането и злоупотребата с алкохол причиняват киселини в стомаха

Киселините в стомаха обикновено се получават след яденето на големи количества храна или пиенето на много алкохол. Киселините в стомаха са досадни и може да имат пагубен ефект върху благосъстоянието на човек. Киселините се получават тогава, когато съдържанието на киселина от стомаха преминава нагоре в хранопровода. Киселините също така са известни и като гастро-езофагеална рефлуксна болест.
Някои хора получават киселини в стомаха, когато се наведат или когато легнат. Честотата на киселините варира различно при различните хора. За повечето хора появата на киселини се случва много рядко. Понякога тенденцията за киселини в стомаха може да се развие в мукозната мембрана тогава се получава възпаление в хранопровода известно като езофагит. В най-лошия случай езофагита може да се усложни и да се развие язва, която в редки случаи може да кърви или да предизвика хронична анемия.
Риска от киселини в стомаха може да се увеличи и от: употреба на шоколад, мента, кафе, алкохол, тютюнопушене и запек. При хора, които имат проблем с със затлъстяването също са по-склонни да имат киселини в стомаха, тъй като мазнините в коремната кухина оказват повече натиск върху стомаха. Те причиняват високо налягане във вътрешността на стомаха и така съдържанието на стомаха се избутва по хранопровода.
Видовете лекарства, които може да използвате, ако имате киселини са: калциеви антагонисти, нитрати, бифосфонати, стероиди, нестероидни противовъзпалителни средства. Това са общите имена на групи лекарства, които може да ви бъдат препоръчани от вашия лекар.
За да си помогнете сами при стомашни киселини следвайте следните съвети:
- Ако сте с наднормено тегло се опитайте да свалите няколко килограма.
- Опитайте се да откажете кафето и цигарите в случай че ги употребявате
- Избягвайте големи порции мазни храни
- Избягвайте пиенето на прекалено много алкохол

Александър Иванов

http://lechitel.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>