Представители на испанския бизнес в България

На 21 и 22 ноември 2012 г. в София се провежда среща между компании от Испания и българските власти в лицето на Министерствата на регионалното развитие и благоустройството; на околната среда и водите; на земеделието и храните и на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Форумът е организиран от Посолството на Испания в София, Икономическата и търговска служба към Посолството, Института за външна търговия и Испанската конфедерация на фирмените сдружения (СЕОЕ).

От българска страна участват Министерствата на регионалното развитие и благоустройството; на околната среда и водите; на земеделието и храните и на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата, както и кметове и представители на български общини.

Срещата протича под формата на кръгли маси и семинари с българската администрация и с местните власти, компетентни по въпросите на инфраструктурите, селското стопанство, транспорта, управлението на водния цикъл и отпадъците.

Целта на тази прагматична, техническа и институционна среща е да се улеснят прекия двустранен контакт и взаимното опознаване; да се насърчат постоянния диалог и обмяната на опит, да бъдат обсъдени различни форми на сътрудничество и да бъдат открити възможности за бъдещо партньорство по съвместни инициативи в сектори от интерес и за двете страни.

Заместник-председателят на Испанската конфедерация на фирмените сдружения (СЕОЕ) и председател на Строителната камара, г-н Хуан Ласкано, председателят на ASAJA (фермерско сдружение с над 50,000 члена) и представители на фирми от секторите земеделие, воден сектор и строителство и инженерна дейност ще разговарят с пресата  на 21 ноември 2012 г., сряда, от 13.30 ч. в сградата на Българската търговско-промишлена палата, ул. „Искър” № 9.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>