Подготвихте ли се вече за зимата

Есента е сезонът, през който за всеки е добре да помисли как да засили своята имунна система, за да се справи тя по-добре с натоварванията, които я очакват през студените месеци.

Имунната система е сложна организация от клетки и имуноглобулини, която разпознава собствените за организма тъкани и органични молекули и атакува (унищожава) всичко “чуждо”. Освен това има способността да “помни” вече постъпвалите в организма чужди агенти и по този начин да ги унищожава по-бързо при повторна инвазия.

Клетките на имунната ни система са 2 трилиона – цяла армия защитници, които постоянно пазят здравето ни. Ако въпреки това инфекцията се вмъкне в организма, имунната ни система изработва един милион нови клетки на секундата.

Но все пак имунитетът унищожава врага не толкова с броя на клетките си, колкото с уменията си. Ефикасността от работата на имунната система е невероятна. Наведнъж тя може да обезвреди 42 милиона “чужди” клетки.

За имунитета в нашия организъм отговарят тимусната жлеза, костният мозък, лимфоидната тъкан на дебелото черво и апендиксът. Сливиците пък продуцират клетки, които се наричат лимфоцити. Именно те са основните борци за нашето здраве. Всички клетки от имунната система са свързани помежду си със собствена информационна мрежа. По тази мрежа имунните клетки предават помежду си информацията за нахлуването в организма на “лошите” клетки.

Съществуват средства, които помагат да се повиши имунитетът на организма, те се наричат имуномодулатори и могат да бъдат от растителен, микробиологичен и синтетичен произход.

При повечето хора имунитетът през зимата рязко намалява. За да прекарате този сезон с повишен имунитет, е необходимо да се погрижите в организма ви да постъпват необходимите количества витамини. Английската компания “Хелт Ейд” разработи продукт изцяло на растителна основа – “УИНТЪРВИТС” – в превод – “ЗАЩИТА ПРЕЗ ЗИМАТА”. “УИНТЪРВИТС” е специално създаден, като се използва гъбата мейтаке, или т.нар. танцуваща гъба, която има уникални свойства да подпомага здравето на имунната система и доброто общо състояние на организма. Продуктът съдържа астрагалус и прополис. Добавени са още витамин С и цинк за подпомагане силата на съединителната тъкан, здравината на кръвоносните съдове и клетките на тялото.
Витамин С, който има мощно противовъзпалително действие се намира в голямо количество в червените и цитрусовите плодове и в червените зеленчуци също.

Една от основните съставки на “УИНТЪРВИТС”, мейтаке всъщност означава “танцуваща гъба”. Нейната лековита сила основно е изследвана и използвана в Азия и отскоро в САЩ. В миналото теглото на гъбата мейтаке се е отмервало в злато.

Проф. д-р. Хироаки Нанба, имунолог и водещ професор по микробиология в университета в Кобе, член на Японската ракова асоциация и на Нюйоркската академия на науките, е изследвал интензивно мейтаке и е лекувал много пациенти с нея. На въпроса кои болести се лекуват с мейтаке или кои биха могли да се повлияят позитивно той отговаря: “Мейтаке не само че може да предотврати възникването на рак, но също така може да се прилага в лечението и на други тежки болести. Гъбата засилва имунната система. Действа също така и при високо кръвно налягане и диабет.”

Мейтаке се прилага успешно при съпътстваща терапия при раково болни, при химиотерапия, за смекчаване на страничните ефекти, при отслабена имунна система, инфекции (вирусни, бактериални, гъбични).

Прополисът. Той е пчелен продукт. Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът притежава всичките свойства: противомикробно, противовирусно, противорадиационно, има мощно изразено имуностимулиращо действие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>