Плодови сокове пазят сърцето


Коктейл от плодови сокове – от грозде, червена боровинка и касис, може да има благотворен ефект върху сърцето, сочат резултатите от изследване, цитирани от Би Би Си.
Френски учени изпробвали ефекта от коктейла върху артерии в лабораторна среда и установили, че той кара стените на артериите да се отпуснат. Остава да се провери дали плодовите сокове подобряват състоянието на сърдечносъдовата система, отбелязват учените.
Получените резултати потвърждават, че плодовете и зеленчуците намаляват риска от сърдечни болести, оповестиха от Британската фондация за сърдечносъдови заболявания. “Все още обаче не можем да разберем защо някои плодове и зеленчуци са по-полезни от други, заяви диетоложката Трейси Паркър от фондацията.
Дори резултатите от това изследване навеждат на мисълта, че учените не могат да обяснят каквато и да било връзка. Знаем все пак, че трябва да поглъщаме значително количество плодове и зеленчуци като част от балансирана диета, а консумацията на плодови сокове е подходящ начин да го правим.

framar.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>