Партията на Рахой ще съди всички, обвинили в корупция лидерите ѝ

images

Управляващата в Испания дясна Народна партия обяви, че ще даде на съд всички, които са публикували или са допуснали да изтече информация с подозрение в корупция срещу нейни лидери, предаде БТА.

Съдебното преследване ще засегне “всички лица или групи хора, които са приписали на Народната партия или ръководните ѝ структури незаконни или неправомерни дейности”, заяви един от секретарите на партията Карлос Флориано.

В четвъртък името на премиера и лидер на Народната партия Мариано Рахой се появи в списък с ръкописно изписани имена, за който се твърди, че идва от счетоводни документи, изготвени от двама бивши ковчежници на партията, и бе публикуван от в. “Ел Паис”.

Според тези документи сегашният премиер е получил между 1997 и 2008 г. плащания на стойност 25 200 евро годишно във вид на дарения от шефове на частни фирми.

В списъка се появяват и имена на други членове на партийното ръководство, включително заместничката на Рахой Мария Долорес де Коспедал.

Народната партия заяви, че винаги е действала при пълна законосъобразност. В събота Мариано Рахой отрече да е получавал пари на черно и обяви, че в близко време ще публикува декларацията за доходите си.

През почивните дни лидерът на социалистическата опозиция Алфредо Перес Рубалкаба настоя за оставката на премиера, а протести последваха изказването на Рахой, че не е корумпиран. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>