Още двама българи са задържани в страната при акцията срещу наркотрафика към Испания


Още двама българи са задържани в страната в рамките на операцията “Картел”, при която вчера на борда на кораб край Испания бяха арестувани общо 31 души, сред които 22-ма българи, съобщи МВР.

По първоначални данни единият – Р.К. на 37 години от София, е организаторът на транспорта на наркотика. Той няма регистрирани криминални прояви. Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба. Х.Х. на 46 години, адресно регистриран в София, е криминално проявен и съден в друга държава, има множество криминални регистрации по чл. 346, чл. 143, чл. 194 от НК.

Престъпната група, изградила канал за трафик на наркотични вещества от Южна Америка към Европа, е неутрализирана при съвместната операция “Картел” с участието на служители от отдел “Наркотици” при ГДБОП – МВР и полицейските служби на Франция, ДЕА – САЩ, и СОКА – Великобритания, уточни МВР.

В рамките на операцията корабът “Свети Николай”, плаващ под български флаг, е задържан след обмен на информация чрез Интерпол и взаимодействие с правоохранителните служби на Кралство Испания.

Работата по случая продължава, уточнява МВР.
dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>