Официално-Ноевият ковчег е в Турция

Периодично в медиите се появяват съобщения за открити следи от легендарния Ноев ковчег, който, според библията, е спасил последните обитатели на Земята преди Големия потоп. Най-често като точно място се споменава планината Арарат. На върха и почиват останките на мистериозен обект, който може би има древна съдба.
Според всички източници, описващи събития, случващи се 2500 години пр.Христа, Бог е решил да накаже човешката раса, като изтрие всички живи същества от лицето на земята. Но преди да удави всичко в дъжд, Господ казал на Ной, да направи огромна лодка и да вземе в нея цялото си семейство, както и по една двойка животни от всеки вид, за да оцелеят и продължат рода си след потопа. Скоро след това започнал Големият потоп, който продължил 40 дни и 40 нощи. Ной, жена му и децата му, както и животните се скрили в ковчега, който плувал и се изкачвал нагоре и нагоре, докато не достигнал върха на най-високата планина в света. И тогава дъждът спрял, а ковчегът така и си останал на Араратската планина.
Много хора винаги са се опитвали да търсят в планината Арарат останки от ковчега. Но в библията се казва, че съдът е спрял не на планината Aрарат, а на планините Араратски. Експерти смятат, че става въпрос именно за планината Урарту в източна Турция.
Първите доказателства за това са снимки, направени от капитана от турската армия, Лихан Дюрупинар, който летейки със самолет, забелязва на височина 1936 м, странен обект. На външен вид той поразително прилича на корабен съд, с дължина около 500 фута. Въпреки това, по онова време по-задълбочени изследвания не са правени и обектът си остава като природно явление.
В същата година, след като е видял снимките в списание, един американски анестизиолог, Рон Уайът, решава да посвети живота си на това явление. Вече настоящ археолог, години по-късно той се отправя на експедиция заедно с двамата си синове, стигат до малко село, където местните му показват може би най-големите доказателства- огромни камъни, които са служили за котва на огромен древен плавателен съд. Върху камъните са издълбани огромни кръстове, което също затвърждават вярата на американеца, че е близо до откритието. Но турските власти не разрешават разкопки, а без тях и без проби на лежащите в земята отломки, не би било възможно доказването на никоя теория. Земетресението през 1970 година в Турция, прави това, което човекът не е могъл, размества пластовете и през 1984 година, Уайът изледва областта на предполагаемия ковчег с метални детектори. Те сканират, че в откритите останки има метал, чийто произход недвусмислено е доказан като изкуствен. Американецът изследва и хълмът над мястото на ковчегa и открива останки от каменни сгради, а в близост-земен участък с размери 36.5 x 12 метра, заобиколен от вkаменело дърво.
C решение на Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи и изследователи от института в град Ататюрк, Турция официално признава, че откритието на Рон Уайът, действително съдържа останки от Ноевия ковчег.

http://chudesa.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>