Отвори врати ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН И ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР “АБВ МАЛАГА”

Една дълго жадувана във времето мечта на всички българи живеещи на територията на град Малага и околността е вече реалност. На 10 ноември 2012 на адрес avda de Andalucia, 90 в Малага (в близост до полицията) от 11 часа за първи път отвори врати ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН И ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР АБВ-МАЛАГА.

Тук нашите деца ще имат възможност да се учат да четат и пишат на български език, да придобиват знания за родината и нашите традиции и обичаи. На всички които желаят да усвоят народни танци, се предоставя възможност да се включат в групите по хореография. Българският център предлага 2 курса на обучение по езици за възрастни (за начинаещи)-Българо-Испански и Испано-Български. Също така предлага на своите членове безплатно съдействие за всякакъв вид правни консултации, сътрудничество за работа, наемане на жилища със символичен наем (проект разработен със съдействието на obra social), превод и легализации на документи.
На тържеството по случай откриването на центъра присъстваха видни гости от общината в града, както и някои медии, така и асоциацията на пенсионерите “Virgen del Rocio”. Специално участие в програмата имаха Panda de Verdiales de Teatinos, както и оркестърът към нашата асоциация (оркестър ,,Настроение,,) които спомогнаха за доброто настроение както на българската общност, така и на испанските гости.
Асоциацията съобщава на българската общност в града, че всяка събота сутрин от сградата на асоциацията могат да си закупят вестник “Нова дума”, чиято цена е само 1 Евро. Към момента асоциацията е единственият разпространител за град Малага.

Асоциация ,,Другата България в Малага”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>