Отборът на Мобистар спечели първия етап във Вуелтата


Изкюлчителен отборен часовник даде началото на колоездачната обиколка на Испания. Съставът на Мовистар спечели първото място като измина 16,5 км в град Памплона за 18,51 мин. Така първият носител на Червената фланелка е бъде Джонатан Кастровиехо, който пръв пресече финала на прословутата арена за борба с бикове в Памплона.
Второто място разделиха 3 отбора с равни времена – Рабобанк, БМС и Омега Фарма Куикстеп, които останаха на 10 сек зад победителите. Съставът на Скай с Крис Фруум в редиците си, беше най-бърз на междинната контрола, но в крайна сметка остана 5-ти на 12 сек изоставане. Другият голям претендент за крайната победа – Алберто Контадор и неговия Саксо Банк са 7-ми с пасив от 15 сек. Отборът на Каха Рурал, който използва български велосипеди, имаше честта да открие състезанието. Въпреки че минаха първи по трасето Данаил Петров и неговите съотборници останаха с последен резултат на 1,28 мин зад победителите.
dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>