Нов ръст на заявките за социални помощи при безработица в Испания през октомври

Заявките за социални помощи при безработица в Испания през октомври покачиха с 2.7% м./м. или с 128 242 броя спрямо септември месец, когато те отбелязаха ръст с 134 182 броя, показват данните от Министерството на труда на Испания. Така общият брой на завките за социални помощи при безработни качиха през октомври до 4.8 млн.броя спрямо 4.71 млн. през предходния месец.

Това е пореден сигнал, че безработицата в четвъртата по сила икономика на Еврозоната продължава да се показва и през октомври месец, макар и с малко по-бавно темпо спрямо предходния месец. Между юни и октомври тази година, заявките за социални помощи при безработица в Испания покачиха средно с 119 339 броя, което все пак е забавяне на техния растеж спрямо 171 267 заявки за същия период на 2011г., посочиха от испанското министерство на труда. Това може да се изтълкува като леко подобрени на все още доста мрачната картина на безработицата в Испания, която през Q3 на 2012г. удари рекорден връх от 25.02%.

http://money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>