Най-търсени за почивка по Великден са Испания и Южна Италия

imagesОфертите за ранни записвания по Великденските празници вече са продадени, каза за Investor.bg председателят на асоциацията на туристическите агенции Ирена Георгиева.

По нейни думи най-търсените чартърни почивки от българи в чужбина за предстоящите Великденски празници в началото на май са Испания и Южна Италия. Записванията за почивки за Лято 2013 също вървят по-ускорено в сравнение с минали години, коментира тя.

Георгиева обясни изчерпването на ранните оферти не само с големите отстъпки, до 20%, но и с гъвкавите ценови политики на фирмите и изобретателността им при формирането на самата оферта. „Оказва се, че ценовият диапазон от 400 евро за почивка от няколко дни зад граница, засега е най-успешният модел“, коментира експертът.

Георгиева посочи, че има положителна тенденция на промяна у българина по отношение на ранните резервации. Все повече българи се възползват от примамливите оферти, въпреки че е още месец февруари, коментира още тя. Очакванията на бранша са тенденцията да се повтори и през лятото на тази година.

По статията работиха: автор Евгения Европейска, редактор Петър Нейков /investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>