Най-богатият човек в света купи Овиедо

Човекът, който притежава най-голямо богатство в света – мексиканецът Карлос Слим вече е мажоритарен акционер в третодивизионния испански тим Овиедо. Отборът от Астурия, който допреди десетина години играеше в елита на Испания бе пред закриване, след като нямаше необходимите 1.9 милиона евро, за да покрие дълговете си.
В опит да спаси клуба ръководството призова всеки един фен на тима да си купи акция на стойност 11 евро, с което да подпомогне финансовата ситуация. Благодарение на амбициозна кампания в социалните мрежи от страна на  привържениците на клуба, бе събрана цялата сума, с което тимът бе спасен. Слим бил силно впечатлен от усилията на феновете, че решил сам да инвестира в Овиедо и така закупи акции за 2.5 милиона долара, с което става мажоритарен собственик на клуба.
“Инвестицията е изцяло спортна и има за цел да подпомогне клуба ни. С тази помощ играчите ще имат амбицията да постигнат целите си и да върнат отбора в дивизия, която отговаря на името и традицията на Овиедо”, се казва в комюнике от ръководството на клуба.
През септември Слим, чието богатство според списание “Forbеs” възлиза на 69 милиарда долара, закупи по 30% от два мексикански отбора – Пачука и Леон. С инвестицията в Овиедо той смята да изгради връзка между футбола в двете държави.
/novsport.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>