Найджъл Фараж: Безотговорно е да се отворят британските граници за България и Румъния

índice

Лидерът на евроскептичната Партия на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж заяви, че е “безотговорно и погрешно” да се отворят границите на Великобритания за България и Румъния, предаде Би Би Си.

Фараж, който е известен със скандалните си изявления заяви в телевизионно предаване на британската медиа, че не трябва да бъде сравняван с премиера Дейвид Камерън и лидера на Лейбъристката партия Ед Милибанд, и че за разлика от тях “е бил на работа цели 20 години”.

Той каза, че неговата партия е против проекта за високоскоростна жп магистрала Ейч Ес 2 и че е “безотговорно и погрешно” да се отворят границите на Великобритания за България и Румъния догодина.

Депутатът от Консервативната партия Черил Гилан, която също бе гост в предаването, заяви, че приема UKIP сериозно, но обвини лидера ѝ в евтин популизъм по време на дебата, в който участваха още лейбъристката Теса Джоуел и либералният демократ сър Мензийс Кембъл.

Партията на Фараж силно се противопоставя на отварянето на пазара на труда за българи и румънци, което трябва да се случи на 1 януари следващата година за всички държави членки на Европейския съюз, които все още пазят трудовите ограничения, като Великобритания.

През 2014 г. ще има безпрецедентна вълна от престъпления във Великобритания, ако не попречим на румънските и българските граждани да имат свободен достъп до британските граници, заяви през ноември друг член на евроскептичната партия и също евродепутат – Годфри Блум.

По думите на Блум “Великобритания няма да може да спре притока на нови имигранти, защото ръцете на британското правителство са вързани и то не може да попречи на вдигането на ограниченията, ако не скъса договора, подписан от България и Румъния, когато те се присъединиха към Европейския съюз през 2007 г.”.

Европейската комисия днес за пореден път подчерта, че Лондон не може едностранно да налага нови ограничения за българи и румънци, извън предвиденото в европейското законодателство. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>