Моряците от кораба с кокаин край Испания били предупредени за опасността


Корабът отдавна е следен и са предупреждавани моряците да не се качват на борда, защото е опасно. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод 22-мата българи, арестувани на кораб с кокаин край Испания, съобщи БГНЕС.

До седмица вътрешният министър Цветан Цветанов ще отиде в Испания, но се очаква делото да е много тежко и много дълго, каза още премиерът.

Борисов е на посещение във Варна, където заедно със здравния министър Десислава Атанасова откри нов скенер в болница “Св. Анна”. Компютърният томограф струва 1.2 млн. лв. и е купен с пари на Министерството на здравеопазването.

Вчера испанските власти разбиха наркобанда, в която са замесени и българи. На българския търговски кораб “Св. Николай” бяха открити 3 тона кокаин, превозвани да автономната област Галисия в Северозападна Испания. Оттам дрогата е трябвало да бъдат разпределени за пласиране в цялата страна и в други европейски държави.

Операцията под кодово название “Еспартана” е била осъществена от Отдела за борба с организираната престъпност на испанската полиция и в сътрудничество с чуждестранни полицейски структури. Арестувани са 31 души, в това число 22 български граждани без криминално минало.

В Изпълнителна агенция “Морска администрация” няма постъпила официална информация за арестуването на българския кораб “Свети Николай”. Това заяви директорът на Морска администрация – Бургас, капитан Живко Петров, цитиран от “Фокус”.

Той определи случая като криминален. Петров обясни, че единственото, което може да каже към момента, е, че има кораб “Свети Николай” под български флаг, който е регистриран в пристанище Варна. “Дали става въпрос за този кораб или не – ние такава официална информация към моментна в Морска администрация не сме получавали.”

Министерство на външните работи ще предприеме обичайните действия, свързани с консулската защита на задържаните български граждани, уточняват във връзка с ареста на 22-мата българи от външното ведомство.
dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>