Младите християни се интересуват повече от проблеми като аборта и евтаназията в сравнение с по-възрастните

Ново проучване, поръчано от Premier Christian Media, разкрива, че младите християни са по-ангажирани с проблеми като абортите и евтаназията в сравнение с вярващите в по-напреднала възраст. Анкетата е проведена сред християни от всички възрасти и деноминации, като тяхната задача била да степенуват по значимост няколко принципно важни за обществото теми.
От изследването става ясно, че е налице голяма разлика в мненията на младите на възраст между 18 и 34 години и по-възрастните поколения християни (над 65-годишна възраст). Почти 3/4 (69%) от младите хора, участвали в анкетата, вярват, че абортът е много важен проблем, спрямо едва 31% от вярващите над 65 години. Що се отнася до евтаназията, 2/3 (66%) от младите са на мнение, че това е значим социален проблем – мнение, споделяно от едва 1/3 (33%) от хората, прехвърлили 60-те. И обратно – свързаните с младежта въпроси предизвикват по-голям интерес и загриженост сред възрастните, отколкото сред младите вярващи, показва още изследването.

Източник: Christian Concern

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>