Мисия на Българско училище “Христо Ботев”, Торент/Алзира (Валенсия)

11906729_1637621843180164_2434132016453323621_oНие сме малко и модерно училище в Торент и Алзира. Работим от 2012 година по учебна програма одобрена от Министерството на образованието и науката.

Започнахме с много ентусиазъм и безсънни нощи и изпитваме огромно чувство на удовлетворение, че успяхме да създадем с Ваша помощ и подкрепа едно истинско огнище за съхранение на българския език и култура.

Нашата мисия е децата на българите в чужбина да не забравят родината си, да получат обучение и развитие, като личности с български дух и самосъзнание, да формираме у тях гордост от произхода им. Целта ни е да дадем знания за българския език, култура, история и фолклор.

Стремим се нашите възпитаници да овладеят правилен български език, което ще бъде за тях още един прозорец и възможност за реализация в бъдеще – в работата (създавайки своя българска фирма или в служебни ангажименти с България) или обучение (университет, шофьорска книжка и т.н.), а защо не завръщане в Родината.

Едновременно със задължителната програма включваща български език и литература, история и география, ние полагаме усилия да насърчим развитието на други заложби и интереси, като подкрепяме и осигуряваме поле за изява на всяко дете.

Малкият брой ученици в отделните класове дава възможност на педагозите ни да обръщат внимание на всяко едно от децата, като съобразяват материала и начините на обучение в зависимост от индивидуалните интереси и способности на всяко от тях.

Успяваме да мотивираме и поддържаме интереса на децата, които са достатъчно натоварени от заниманията през седмицата, така че в събота да учат забавлявайки се.

Използваме нови и разнообразни методи на преподаване, като новите технологии, музикални инструменти и др., за да поощряваме интереса на учениците и да повишаваме качеството на тяхното обучение.

В работата си прилагаме и електронната програма “Енвижън”, система чрез която работи цялата група на едно електронно поле и дава възможност да се състезават, работят в екип и виждат едновременно написаното от всички, и асимилират чрез презентации уроците.

Училищата разполагат с прекрасен двор за децата, където те ще играят по време на междучасията, както и зала за провеждане на часовете по народни танци, а в Торент на разположение паркинг за ползване от всички членове на асоциацията.

Родителите също имат възможност да се включат в живота на училището, като се присъединят към нашата Фолклорна формация “Еделвайс“.

Заниманията съвпадат с учебните часове на децата, така че докато чакате да свършат учебните часове, ще сте близо до Родината отдавайки се на родните песни и танци със сънародници.

Избирайки ни, Вие се присъединявате към нашето голямо семейство, за да поддържаме и обичаме заедно традициите на нашия народ, независимо къде сме избрали да живеем.

Не на последно място, създаваме нови контакти, а защо не и нови приятелства за Вас и децата Ви, опровергавайки схващането, че българите не създават своя общност зад граница. Ние вярваме, че заедно можем повече и сме по-силни!

Имаме прекрасна атмосфера на работа, педагози с новаторски дух и организация в екип, отлична комуникация с родителите за текущи събития, учебен материал и финанси.

Отворени сме за Вашите въпроси, искания и предложения. Деца, родители, преподаватели – всички ние имаме възможност да покажем нашата култура и дух на нашите български и испански приятели в многократни участия на концерти, събори, зелено училище и мероприятия, както организирани от нас, така и от други организации и институции. С доказани постижения, нашите деца са лауреати в много конкурси.

За тази цел предлагаме от тази година записване за Торент и Алзира за групите по танци и пеене, водени от музикален педагог: Детско-юношеска фолклорна група „Хоротропци“ и квалифицирани педагози: клуб „Млад журналист“ и театрална група „Хитър Петър“.

В школата имаме силни поддръжници на каузата – танцьорите от фолклорните ни групи, гъдуларят Румен, акордеониста Людмил и кавалджията Орлин.

И тази учебна година ще работим Вашето дете да получи нужните обучение, внимание и любов. Ние сме лично отговорни за престижа на българското образователно дело в Испания.

Екип Торент/ Алзира, Асоциация Света София от Леванте Съботи 10.00- 13.55 в Торент, c. / Granerers 6 , CP El Molí до carretera Picanya и стара спирка на метрото; Недели 10.00-13.55 в Алзира c./ Trafalgar 46, към църква Sagrada Familia, тел. 647 747 014, 637 942 859, 633 275 207 Email: botevtorrent@gmail.com; Facebook: Asociación Santa Sofía de Levante или Българско училище Торент Алзира-Валенсия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>