Мадрид – Успешен старт на информационните кампании в чужбина на Българската агенция за инвестиции

unnamedunnamed (1)На 1 февруари в Мадрид бе дадено успешно начало на информационните кампании за популяризиране на предимствата за инвестиране в България.

Представители от Българската агенция за инвестиции, Агенцията по заетостта и местната диаспора – студенти и работещи българи в Мадрид и региона, повече от два часа дискутираха възможностите и перспективитепред страната и младите хора.

Над 80 души запълниха залата още преди обявения час и през цялото време бяха активни участници в срещата. Те отправяха своите въпроси, критики и препоръки към представителите на агенциите. Гости бяха г-жа Татяна Дончева, Ръководител на службата по търговско-икономически въпроси в Мадрид и г-жа Елица Борисова, трудово аташе в Мадрид.

Същата вечер по-късно беше организирана бизнес вечеря с успели българи в Мадрид. На нея бяха очертани препоръки  за съвместна работа с БАИ и начините на привличане на нови инвестиции от Испания в нашата страна.

И при двете срещи представителите на участващите институции размениха контакти със сънародниците ни в Мадрид  за продължаване на диалога и за решаване на проблеми от индивидуален характер.

Гостите разгледаха с интерес специално подготвената фотоизложба със снимки от България и емоционалния филм за родината, подготвен от организаторите на кампанията.

Срещите с българи,  сред които мениджъри на компании, ICT специалисти, инженери, икономисти и други специалисти,  продължават . На тези срещи са поканени десетки български студенти, които учат, завършват висшето си образование, работят зад граница.

Тази кампания ще покаже реалните  възможности и механизми за непрекъснато включване на българите зад граница в процеса на привличане на нови инвестиции в родината си.

Под ръководството на Българска агенция за инвестиции /БАИ/ се провеждат “Информационни кампании сред българите в чужбина с цел популяризиране на инвестиционния климат и връщане на нашите емигранти и учещи в чужбина български студенти в България”, реализиращи се в изпълнение на Договор № BG161PO003-4.1.01-0001-C0001 по Проект “Популяризиране на предимствата за инвестиране в България”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 – 2013 г.), приоритетна ос 4 „Укрепване на международните пазарни позиции на българската икономика”. Изпълнител на поръчката е Консорциум „Ламбаджиев-Кръстев”.

За повече информация посетете страницата www.facebook.com/bulgariansabroadiba

unnamed (2)unnamed (4)unnamed (3)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>