Мадрид призова ЕС за обща позиция по признаването на Палестина

62c1abcdc409bad9223ed2ad31beda35Министърът на външните работи на Испания Хосе Мануел Гарсия Маргальо заяви, че „изтича времето” за решаване на палестински-израелския конфликт и призова ЕС да изготви общ подход за признаването на Палестина за държава.

„Имаме усещането, че времето изтича, нещо трябва да се направи бързо или решаването на въпроса за две държави ще стане физически невъзможен”, каза испанският министър.

„Това, което Испания се готви да направи утре, и вече направиха други държави, е да разбере ще позволи ли признаването на палестинската държава разблокиране на „замразените” преговори и постигането на напредък по въпроса за две държави. Това е, което всички ние искаме”, каза министър Маргальо.

Очаква се във вторник парламентът на Испания да гласува предложението на опозицията за признаване на Палестина за държава.

 Източник: КРОСС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>