Лионел Меси се е включил в инвестицията за обновената купа “Дейвис”

980x551_1520706838Звездата на “Барселона” Лионел Меси е един от инвеститорите в най-големия отборен турнир за мъже в тениса – купа “Дейвис”. Това заяви съотборникът му Жерар Пике, основател на компанията “Космос”, която стои зад трансформацията на надпреварата.

“Лео знае повече от всеки за турнира, защото е включен в “Космос”. Той (Меси) е партньор, част от семейството на “Космос” и харесва тениса. Имаме връзка от 18 години, откакто той пристигна в клуба, и винаги се опитвам да споделям с него какво мисля”, каза Пике след жребия за турнира в четвъртък.

От тази година състезанието, което се провежда от 1900 г., се превръща в едноседмично световно първенство с участието на 18 отбора. Договорът на “Космос” с Международната федерация по тенис е на стойност 3 милиарда долара, като продължителността на споразумението е 25 години.

В турнира ще участват Хърватия, Франция, Испания, САЩ, Австралия, Белгия, Канада, Чили, Колумбия, Германия, Италия, Япония, Казахстан, Холандия, Русия, Сърбия, както и Великобритания и Аржентина, които получиха “уайлд кард”.

Финалите в състезанието ще се проведат от 18 до 24 ноември. Домакин в първите две годинище бъде комплексът “Каха магика” в Мадрид.

Жерар Пике стои в основата на обновената купа "Дейвис"© Associated Press

Жерар Пике стои в основата на обновената купа “Дейвис”

Включването на Пике в организацията на купа “Дейвис” породи критики от бившия водач в световната ранглиста Лейтън Хюит, който се осъмни в ръководните способности на защитника на “Барселона”. Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер изрази опасението си, че надпреварата може да се превърне в купа “Пике”.

“Не ми харесва, защото не опира до мен и не искам името си върху надпреварата. Историята на купа “Дейвис” е толкова голяма. Надявам се, че можем да променим това мнение. След няколко години се надявам те да се върнат назад и да кажат: “Сгрешихме, купа “Дейвис” е по-жив от всякога”, допълни Пике.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>