“Космически хотел” ще се издигне на изкуствен остров край Барселона

085В Барселона започва строителството на най-високия хотел в Европа. “Космическият хотел” ще се намира на специално изграден за целта изкуствен остров. Общата стойност на проекта е 1.5 млрд. евро, сочат предварителните разчети.

Компанията Mobilona, която е изпълнител на проекта, ще се възползва от 3D технологиите, за да придаде космически стил на хотела. Стените във всички стаи и апартаменти ще бъдат заменени с триизмерни монитори, на които ще се визуализират панорамни пейзажи от Вселената.

“Освен това гостите ни ще могат да се включат в програмата за подготовка на астронавти и да изпитат безтегловността в отвесен аеродинамичен тунел”, съобщи генералният директор на  Mobilona Джеръм Ботари.

Хотелът ще разполага с над 2000 стаи и апартаменти. В момента, в който гостът реши да “приключи” с междузвездното летене, с едно натискане на бутон ще може да премахне космическите пейзажи и да превключи на гледка към морето или към столицата на Каталуния. Предвижда се “Остров Барселона” да има и много паркове, басейни, плажове, магазини и спа-центрове.

Автор на идейния проект за 300-метровата кула е архитектът Ерик Морван, който е проектирал крайморски театър в Абу Даби, бизнес сграда в Пекин, частни домове, градска среда.

Докато върви проектирането клиенти могат да си запазят собственост в хотела на намалени цени, се казва в прессъобщение на компанията. Желаещите могат да купят апартамент с цел да го ползват, да го дават под наем или да го препродадат вбъдеще. На този етап цените на недвижимите имоти в комплекса варират между 495 хил. евро и 2.6 млн. евро, а пентхаусите са между 3.9 млн. евро и 20 млн. евро.

Предвижда се след като обектът стане готов, гостите да плащат между 300 евро и 1500 евро за нощувка, а правото да отсядаш там всяка година за седмица (таймшеъринг) ще струва 20 хил. евро.

Mobilona предвижда въглеводорондните емисии на комплекса да са равни на нула, там ще се произвежда и екологично чист ток за жителите на каталунската столица.

Компанията вече изгражда два други подобни обекта в Лос Анджелис и Хонконг, а общата стойност на трите “космически хотела” надхвърля 6 млрд. евро. /Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>