Коронавирус: САЩ, Британия, Испания, Канада инжектират над трилион в помощ на бизнеса

Money flows into a bottomless funnelВеликобритания обяви гаранции за кредити в размер на 330 млрд. паунда(около 400 млрд. долара) и още 20 млрд. паунда във вид на данъчни отстъпки, грантове и друга помощ за бизнеса, който страда заради разпространението на новия коронавирус, съобщава “Ройтерс”.

От своя страна Испания обяви с пакет в размер на 200 млрд. евро, с който подпомага бизнеса, работниците и други уязвими групи, засегнати от кризата. Половината от тази помощ ще са гарантирани от държавата кредити за компании, а останалата част – заеми и помощи за уязвими хора. Около 117 млрд. евро от цялата сума ще бъде мобилизирана от държавата, а останалата част ще дойде от частни компании.

Канада пък е подготвила спасителен пакет в размер на 27 млрд. канадски долара (19 млрд. щатски долара).

От своя страна администрацията на президента Доналд Тръмп обеща да инжектира 1 трлн. долара в икономиката на САЩ за справяне с последиците от новия коронавирус.

https://news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>