Кораб с 3 тона кокаин, без друг товар. Колко пъти да обяснявам?

Близките нямат повод да се сърдят, смята премиерът. 

Държавата направила необходимото, не се съмнява в испанското правосъдие.

Близките на арестуваните в Испания български моряци нямали повод да се сърдят на премиера, заяви самият той по време на посещението си в Шабла. Държавата е направила всичко необходимо и оттук нататък се разчита на съдействието на екипажа и на обективността на испанската съдебна система, в която България не се съмнява, стана ясно още от думите на Бойко Борисов.

 
Така задочният диалог между него и роднините на задържаните българи бе продължен след журналистически въпрос. Двете страни се срещнаха в сряда по настояване на семействата на моряците. Тогава в Министерски съвет Борисов призова индиректно членовете на екипажа да признават каквото знаят.

„Посолството ни в Испания е отворено. Всичките ни министри, видяхте, командировах там на място. Всеки, който съдейства на правосъдието, съответно ще бъде с по-лека присъда или освободен, зависи”, каза днес министър-председателят, уточнявайки, че това е заявил и пред близките на арестуваните българи.

Ден след разговорите обаче в писмо до медиите от името на роднините стана ясно, че те са разочаровани от премиера, който създавал впечатлението, че моряците са виновни, без да има доказателства за това. После близките уточниха, че между тях и премиера имало диалог, който обаче не бил отразен в медиите. Оказа се, че повече се сърдели на средствата за масова информация, отколкото на Бойко Борисов.

Днес обаче той бе лаконичен в обобщението на ситуацията:

„Това е държава от Европейския съюз много отдавна, и нямаме никакво съмнение, не се съмняваме в нейните решения. Оттук нататък какво да кажем – кораб с 3 тона кокаин. Няма никакъв друг товар на него, колко пъти да обяснявам?”.

btvnews.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>