Консумацията на захар води до стареене на организма

Най-големият източник на калорий за хората, които живеят в индустриализираните страни идва от консумацията на захар. Захарта увеличава нивата на инсулин, а той насърчава натрупването на мазнините и възпаленията в цялото тяло. Консумацията на захар и повишаването на нивата на инсулин водят до бързото стареене на организма и до дегенеративни заболявания. Химичният състав на захарта се основава на броя на въглехидрати и включва монозахариди, дизахариди и олигозахариди. Най-важните монозахариди са глюкозата, декстрозата и фруктозата. Много захари се комбинират за да се получат от тях сложни захари като захарозата например. Захарозата е дизахарид, който се състои от глюкоза и фруктоза. Повечето форми на захар се метаболизират в тялото, което води до хронично повишение на нивата на кръвната захар и нивата на инсулина и се предизвиква клетъчна резистентност към инсулин.

Повишеният прием на захар води до:

•Намаляване на функционалните способности на имунната система.
•Дехидратиране на клетките, изтощаване на тялото и критичните електролити като калций, магнезий, калий и натрий, което води до клетъчна смърт и хронични мускулни спазми.
•Загубват се в тялото минерали като хром, мед, цинк и други, които помагат на чувствителността на клетките към инсулина. Това допълнително ускорява сэпротивата на инсулина към клетъчната мембрана.
•Приемът на повече захар предизвикваразпространението на раковите клетки.
•Инхибира човешкия растеж хормон и повишава нивата на кортизола.
•Намалява действието на антиоксидантите и подпомага растежа на патогенните бактерии и паразити.
•Води до затлъстяване и повишени триглицериди, както и до нарушени нива на холестерол.
•Изтощава мозъка и позволява да се натрупат токсини в мозъчните тъкани.

http://lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>