Колко сила има в молитвата

Първата линия на защита и нападение във всяка една ситуация е молитвата, споделя известната християнска лекторка и писателка Джойс Майер. „Спомням си момента, когато Бог заговори в сърцето ми и ме попита: „Джойс, наистина ли вярваш в силата на молитвата?” Аз незабавно Му отговорих: „Да, вярвам в силата на молитвата.” Но Той ми зададе същия въпрос втори път. Тогава си помислих, че Бог иска да ми помогне да получа нещо, което ми липсва – така че притихнах и зачаках да чуя какво ще ми каже. Малко след това Бог ми отговори, че ако наистина съм знаела колко силна е молитвата, бих се молила повече.
В Посланието на Яков 5:16 се казва: „Голяма сила има в усърдната молитва на праведния”. Трябва да си припомняме това по-често. Нито едно критично, осъдително мнение не може да подтикне Бог да действа в полза на някого. Това може да направи само „усърдната молитва на праведния”. Вместо да осъждаме хората, трябва да се молим. Вместо да пилеем време и енергия в обсъждане на критичните си мнения, трябва да вложим същата тази енергия в молитва за онова, което ни безпокои. Например, когато съпругът ми Дейв и аз видим магазин за порнографски стоки, започваме да се молим Бог да затвори това място. И не е нужно да се молите продължително, на висок глас или пък красноречиво, за да бъдат молитвите ви ефективни. Когато Бог ви призове да се помолите с едно просто изречение, като това: „Господи, моля те, помогни на този човек…”, вие вероятно не осъзнавате каква сила може да се съдържа в подобна молитва. Това, което е наистина важно, за да се молите усърдно и с право сърце пред Бога, е да знаете кои сте в Христос. Трябва да бъдем уверени, че сме праведни пред Бог – тогава можем да пристъпим дръзновено пред Божия трон на благодатта и да искаме това, от което се нуждаем (Посланието до евреите 4:16).
Бог иска да ви помогне. Той ви обича. И Той никога не би очаквал от вас да бъдете или да направите нещо, без да ви даде това, от което се нуждаете, за да го направите.”
Източник: The Christian Post

Източник:hristiqni.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>