Касияс: Този отбор не заслужаваше такъв край

zx450y250_2326383Вратарят на испанския национален отбор Икер Касияс остана силно разочарован от втората поредна загуба на световното първенство. Досегашните шампиониотстъпиха с 0:2 срещу Чили и отпадат от надпреварата.

“Ако на световно първенство загубиш първите два мача срещу отбори като Холандия и Чили, това обяснява всичко. Извиняваме се на хората, но нека знаят, че направихме всичко възможно да ги вдъхновим отново, макар че не се получи”, каза Касияс.

Капитанът на “фурия роха” добави, че голямата отговорност е на футболистите. “Това беше много силен удар. Трябва да го осмислим.”

На въпроса дали провалът в Бразилия означава край на успешния цикъл, вратарят отговори: “Не мисля, че трябва да започваме да говорим за това. Не е моментът да търсим вина, да сочим и да казваме дали трябва промяна или не.”

Все пак Касияс допълни: “Няколко футболисти сме на повече от 30 години. Селекционерът ще вземе своите решения, а ние ще ги уважим. Дали това беше последният ми мач? Не знам, ще видим. Този отбор не заслужаваше такъв край.”

Капитанът на Испания поздрави Чили за играта. По думите му “фурия роха” трябва да опита да завърши по възможно най-добрия начин срещу Австралия. “Когато не си във форма и нямаш късмет, се случва това. Никой не е очаквал подобно развитие, в противен случай нямаше да дойдем. Това е футболът. Преди четири години преживяхме хубавите моменти, а сега сме с негативните”, каза Касияс. /Източник: Дневник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>