Кардам Търновски се намира в дома си в Мадрид и за сега няма промяна в състоянието му

Кардам Търновски се намира в дома си в Мадрид и за съжаление няма промяна в състоянието му, съобщиха от Секретариата на бившия премиер Симеон Сакскобургготски по повод 50-ия рожден ден на сина му – 2 декември, и множеството запитвания за неговото здравословно състояние. На рождения си ден княз Кардам ще бъде със семейството си и тесен кръг приятели.

Във връзка с различните инициативи от организации и отделни граждани за отбелязване на юбилея, семейството на Сакскобургготски много е харесало идеята на 2 декември всеки желаещ да поздрави Кардам Търновски и да се помоли за възстановяването му от тежката катастрофа преди четири години, да го направи, като посади едно живо растение.

Кардам Търновски е роден през 1962 г. Женен е за доня Мириам Унгрия, с която имат двама сина – Борис на 13 г. и Белтран на 11 г.

На 15 август 2008 г. Кардам катастрофира тежко, след като ягуарът му изхвърча от магистрала край Мадрид. При жестокия удар край градчето Ел Молар най-големият син на бившия български премиер получи тежка черепно-мозъчна травма и много фрактури на двете ръце и на гръбначен прешлен. Съпругата му, която пътуваше с него в семейния ягуар, също пострада, но нейните рани бяха по-леки и тя напусна болницата след 20 дни лечение.
Кардам беше в дълбока кома в продължение на два месеца, а оттогава е в будна кома.

Преди година Симеон Сакскобургготски, съпругата му и Мириам преоборудваха дома на Кардам за нуждите му. За него постоянно се грижат испански лекари. Помагат им и руски невролози от Санкт Петербург.

/dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>