Кантабрия – непознатата Испания

potesАко си падате по сърфа, вероятно знаете, че можете да го упражнявате и в Европа на зашеметяващото северно крайбрежие на Испания в областта Кантабрия, и по-точно в района край град Сантандер.

На брега на Атлантическия океан, около Сантандер ви очакват безкрайни големи плажове, големи вълни и приятна като температура вода. Храната тук също е отлична. Има много малки местни ресторантчета с перфектна кухня и живописни кафенета.

Северната част на Испания е доста по-различна от южната. Тук разбирате, че Испания не е само Барселона, Мадрид и Майорка. Тази област има един непринуден чар, природата е по-дива, бреговете са по-зелени и по-скалисти.

В Кантабрия се намират някои от най-добрите сърф училища, тъй като и условията са много подходящи за този спорт, като някои от тях работят целогодишно, а не само през лятото.

В този регион, който граничи със Страната на баските на изток, има и много исторически, културни и природни забележителности – реки, върхове, пещери, красиви заливи, дворци, галерии, крепости, готически катедрали и т.н.

Архитектурното наследството датира от римско време насам. Освен това се твърди, че в този район са се установили първите заселници на Пиренейския полуостров.

Изобщо всичко, от което се нуждаете за една незабравима ваканция, ще го откриете със сигурност в Кантабрия. /Дневник.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>