Камерън: Ще ограничим заселването на граждани на ЕС

índice

Великобритания ще настоява пред партньорите от Европейския съюз да увеличи правомощията си да спира установяването в страната на граждани на ЕС, възползващи се от британските социални помощи и здравеопазване без да работят.

В новите отношения с ЕС трябва да се сложи край на туризма заради помощи и да се допускат само работещи имигранти, независимо, че това би отслабило принципа на свободно движение на хора в съюза, коментираха в неделя британски медии.

Премиерът Дейвид Камерън даде интервю в неделя за Би Би Си два дни преди в парламента да бъдат представени подробности за промените, които Лондон ще настоява да се предоговорят с Брюксел. В него той повтори предупреждението на вътрешния министър Тереза Мей за затягане на режима за граждани на останалите 26 държави, за което – според лондонския в.”Гардиън” – не е задължително да се изисква промяна на съюзни договори в ЕС, одобрявана единодушно от държавите членки.

В момента единствено граждани на България и Румъния не могат свободно да се установяват във Великобритания, но това не може да продължи след пролетта на 2014г. Евроскептични медии от месеци насам твърдят, че 29 милиона българи и румънци ще предизвикат поредната вълна имигранти от новите страни в ЕС. Те ще се присъединят към гражданите на държавите, които влязоха в ЕС през 2004г. и без ограничения могат да живеят в страната. /dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>