Какво да правим когато семейните отношения се пропукват


В живота на семейните двойки има периоди, в които корабът на брака сякаш всеки момент ще се разбие в подводните камъни на действителността. За да предотвратим опасността от развод, добре е да се въоръжим със знания за кризите в отношенията.
Когато отмине страстта, остава спокойната любов…
Пикът на любовните и романтични страсти не продължава вечно – рано или късно меденият месец в отношенията между съпрузите свършва и започва периодът на охлаждането.
Това е времето за проверка на дълбочината и продължителността на чувствата. Именно в този период се развеждат онези, които са свикнали да взимат от живота само максималното и не са съгласни с компромисите на спокойното съществуване, без безумни страсти и ежеминутни дози адреналин.

Когато не стигат парите…
Тогава започват взаимните упреци и обвинения. Ако работи само мъжът, а жената стои вкъщи, той може да се почувства като банкомат.
Ако работи жената, а мъжът седи вкъщи, ситуацията влияе негативно на самооценката му и е възможно да провокира изневярва от негова страна – за да се почувства отново мъж, да си докаже, че още става нещо от него.
Завишените материални изисквания към партньора също рано или късно водят до раздяла.

Изневярата…
Изневярата е предателство. Не всеки човек може да намери сили да прости, приема го за унижение и оскърбление на личността.
Но ако любовта му е силна той ще прости, ще остане и ще изтърпи жестокия удар по чувствата и достойнството му.

Раждането на дете…
Бременност, раждане, след родов период, първите години на малкото същество – години на огромен стрес и за двамата съпрузи.
Ако мъжът е лишен от съчувствие и не може да усети настроението и състоянието на жената, поведението му ще провокира постоянни кавги и изясняване на отношенията.
Бременността и раждането са голяма радост в живота на жената, но са свързани и с много неприятни усещания, а понякога – непоносими страдания. В такива моменти жената е уязвима.

Загуба и смяна на работата, рязък скок в кариерата…
Колкото и да е странно, не само загубата на престижна работа може да доведе до охлаждане на съпружеските отношения, но и стремителното изкачване по стълбата на кариерата или големите успехи в бизнеса.
Проблемът е там, че докато единият бързо расте професионално, а другият тъпче на едно място, разривът между тях се превръща в непреодолима пропаст. Помислете за бившите първи жени на успешни бизнесмени. Защо са изоставени? Просто в един момент са престанали да отговарят на новите, завишени изисквания към жената, достойна да стои до тях.

Как да съхраним семейните отношения?

1. Научете се да прощавате, съчувствате и да правите компромиси един на друг, малки взаимни отстъпки…

2. Намерете време само за вас. Разхождайте се заедно, не забравяйте за подаръците и романтиката даже и след 25-годишен съвместен живот.

3. Отнасяйте се към партньора си така, както бихте желали той да се отнася с вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>