Италия и Испания не искат европейска помощ

Италия не изпитва необходимост да иска финансова помощ от Европейския съюз. Това заяви премиерът на страната Марио Монти след провеждането на преговори с испанския си колега Мариано Рахой испанско-италианска среща в Мадрид, предаде ИТАР-ТАСС.

„Не смятам, че Италия е в такова състояние, че да се обръща за финансова помощ към ЕС”, заяви Монти. Той подчерта, че изпитва „интелектуално и политическо удовлетворение от факта, че Италия е способствала за създаването на нови европейски механизми за оказване на финансова помощ, но в момента е изключително важно да се осигури реалното функциониране на тези механизми”.

От своя страна, Мариано Рахой потвърди, че испанското правителство „не смята финансовата помощ от ЕС за основополагаща за защитата на икономическите интереси на страната”, съобщи bTV.

Испанският премиер също така заяви, че „самият факт за създаването на възможност за получаване на финансова помощ носи положителен характер, но засега Испания не смята да прибягва към такава помощ”.

http://profit.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>